Online reklamer, hvad er bedst, Google Ads eller Facebook Ads?
- Peter Hansen
- 15. aug. 2020
- 5 min læsning
Opdateret: 13. sep. 2022
Det korte svar er at Facebook og Google har hver sine forudsætninger, og ofte med fordel kan kombineres for at skabe de bedste digitale markedsføringsresultater. Facebook er et effektivt værktøj til at introducere din målgruppe til nye produkter, med visuelt attraktive præsentationer. Og Google Ads på "search netværket" er uden tvivl den mest effektive måde at kommunikere til kunder, der aktivt er på jagt efter den service eller det produkt, som netop din virksomhed tilbyder.

Online marketing er en af de mest innovative redskaber i nyere tid når det kommer til at promovere sin virksomhed, reklamere for et produkt eller give sit firma en plads på den enorme online platform der er med til at skabe både omsætning, og ikke mindst opmærksomhed for potentielt nye kunder. Google og Facebook er to af de store giganter der kan være med til at give din virksomhed den fornødne reklame og omtale i form af enten Google Ads eller Facebook Ads.
Hvorfor skulle man overhovedet bekymre sig om online markedsføring, er der sikkert nogle der spørger! Kigger vi på tal over hvordan samfundet og hele verden har ændret sig markant de seneste 10 år, ser vi en tydelig stigning i brug af sociale medier som Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram og YouTube. Vi er online mange timer om dagen, og det betyder at hvis man gerne vil ud med et budskab i form af eksempelvis reklamering er online mediet ubestridt det bedste sted at markedsføre sig.
Der er dog mange der ikke helt er klar over hvad Google Ads og Facebook Ads er, og det kan være med til at minimere indtjeningen, specielt hvis konkurrenten er repræsenteret online.
Vi giver en kort gennemgang af begge, både med fordele på henholdsvis Google Ads og Facebook Ads, samt lidt råd og vejledning til hvad man skal vælge hvis man går med tanken om at komme igang med disse værktøjer. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og skulle man have spørgsmål eller have interesse for at få mere at vide, sidder vi naturligvis klar til at hjælpe.
Før vi kaster os over hvad de 2 forskellige platforme kan, er det en god ide at stille sig selv et par fundementale spørgsmål:
1. Hvad er mit budget, og passer dette budget bedst til Google Ads eller Facebook Ads, eller måske begge dele?
2. Hvad vil jeg gerne opnå med min markedsføring, og hvordan passer mit produkt ind hos Google og Facebook?
3. Hvem er det jeg gerne vil have til at se min reklame, og hvordan ønsker jeg forbrugeren skal opfatte mit budskab. Skal det eksempelvis være kunder der er klar til at købe med det samme, eller skal det være et budskab der skal skabe et behov hos forbrugeren?
Hvad er Google Ads og CPC?
Google Ads, som tidligere var kendt som Google Adwords, har et hav af forskellige muligheder hvis man gerne vil benytte denne tjeneste. Der bliver indtastet mere end 5 milliarder søgninger om dagen, og det giver muligheder for firmaer der gerne vil promovere sig.

Det hele handler om økonomi eller investeringsafkast. Hvor meget får jeg igen hvis jeg investerer X antal kroner. Hvis man bruger en smule ressourcer og tid siges det at man får med få tiltag kan fordoble sin investering. Det lyder naturligvis for godt til at være sandt, og det sker naturligvis ikke fra den ene dag til den anden, det kræver noget ”research” og arbejde hvis man selv vælger at kaste sig over Google eller Facebook som markedsførings værktøj, da der findes nogle meget komplekse algoritmer der bestemmer om I, som firma, kommer til ar ligge på den første side af en Google søgning, eller måske den sidste.
For at bruge Google Ads bedst muligt skal I først have fundet nogle specifikke ”keywords” eller søgeord som er tilknyttet jeres firma. Søgeord har forskellige klassifikationer og jo mere populære et søgeord er, jo dyrere er det. Der er forskellige værktøjer som Google Keyword Tool og Keyword planner man kan benytte til at planlægge sin kampagne samt budget.
Det er dog ingen garanti at man kommer på forsiden ved at bruge en masse penge på dyre keywords da der som tidligere nævnt er mange algoritmer der bestemmer hvor ens annonce bliver vist, og optimering kan være et vigtigt redskab i at få ”cost per click” så langt ned som muligt.
Google Ads hjælper dig til at finde nye kunder
Facebook Ads er et andet alternativt der enten kan benyttes som et separat værktøj eller sammen med Google Ads. Der bliver samlet massive mængder af information om brugere af Facebook, ikke mindst fordi forbrugeren elsker at skrive om sine interesser, familie, venner og sociale liv. Dette kan bruges til at skabe et behov hos forbrugeren hvis man kan vise en firmareklame til det rette klientel. Forestil dig du har været på en alle tiders cykeltur og viser et par billeder af dette til dine venner. På magisk vis dukker en splinterny racercykel op på skærmen med teksten ”Nu halv pris”. Eller du har været på hospitalet og på vejen hjem støder på reklamer for kosmetiske operationer i din feed. Mange ville blive fristet til at trykke på reklamen, og det er konceptet bag Facebook Ads.
Facebook Ads hjælper nye kunder finde dig
Facebook reklamer er ikke noget nyt, men det at kunne målsøge potentielle nye kunder er noget der konstant udvikler sig, og værktøjerne her, er på samme måde som Google Ads mange.

Hvis du vælger at starte på Facebook, så er det en god ide at skabe et ”lignende publikum” til hvad firmaet allerede har. Det betyder at ved hjælp af forskellige værktøjer kan man replikere ens kunder´s profiler på Facebook så man målretter sin advisering til personer der kan have det samme behov som eksisterende kunder.
Hvis Facebook lyder som en platform der har din interesse, så har vi lavet lidt punkter hvor Facebook ville kunne skille sig ud fra Google Ads:
- Hvis du ønsker at dit produkt bliver bedre kendt, ikke mindst på din egen forretningsprofil.
- Hvis du har brug for flere ”leads” til din virksomhedskampagne
- Hvis du skal have henledt flere mennesker over på eksempelvis din egen blog.
- Hvis du har brug for flere ”views” på en video, hjemmeside eller anden forretningsside.
Hvordan kommer jeg videre?
Nu kunne man måske tænke, kan jeg benytte begge platforme, og svaret er helt bestemt. Det er nok ikke noget man skal starte med at gøre, da det godt kan blive for dyrt, og afkastet derved bliver for lavt, men muligheden er der.
Hvis denne artikel har vakt din interesse, og du gerne vil høre mere om potentialet for Google Ads og Facebook Ads, så giv os gerne et kald for at høre om netop dine muligheder.
Hvis du selv har mod på at gå i krig med denne form for markedsføring, så hav tålmodighed og prøv, prøv og prøv lidt mere. Det er nogle komplekse værktøj, og man havner ikke bare på side 1 hos Google uden først at have prøvet sig frem, og ikke mindst lavet en masse forebyggende arbejde, men frygt ikke, for når tingene begynder at gå i den rigtige retning vil I snart kunne se en øget omsætning.
Comments